Херсонська школярка навчається миротворчості

Минулого тижня у Міжнародному науково-дослідницькому комплексі MANLAB.CAMP (м. Київ) пройшов І етап школи МИРотворчості,який об'єднав учнів з усієї країни.

Навчання відбувалось за міжнародною програмою «Альтернатива насильству». Організували таке навчання для підлітків Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Молодіжною ініціативою «Серце в долоньках» і Благодійною фундацією «Діти надії та любові».

Охочих потрапити у школу було чимало: більше 260 претендентів, але обрали тільки 16, серед яких учениця 9-го класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №27 Баранюк Катерина. Така кількість учасників пояснюється тим, що проект передбачає тренінги у невеликому колі слухачів, де формується максимальне розуміння.

Метою проекту є зниження рівня насильства у навчальних закладах через освіту старшокласників, яка дає змогу засвоїти методи ненасильницької взаємодії. Тому важливо було обрати тих підлітків, у яких є бажання вчитися спілкуватися, налагоджувати стосунки, творчо підходити до вирішення конфліктів.

Школа МИРотворчості передбачає три етапи навчання, у березні пройдуть ще два. Результатом проекту має стати те, що всі учасники оволодіють необхідними знаннями і техніками для того, щоб уже самим проводити тренінги і впроваджувати схоже навчання у навчальних закладах свого міста, району, області, створюючи нові МИРотворчі осередки і будуючи демократичне суспільство, починаючи зі шкільного середовища.

По матеріалам Управління освіти ХМР

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон