У Херсонській ОДА обговорили ліміти використання водних біоресурсів

Вчора, 26 лютого, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв провів розширену нараду щодо розгляду питань,пов'язаних зі спеціальним використанням природних ресурсів у межах території національного природного парку «Нижньодніпровський».

Участь у засідання взяли представники НПП «Нижньодніпровський», науковці, профільні структурні підрозділи ХОДА, а також уповноважені представники користувачів водних біоресурсів області. На порядку денному питання щодо підготовки матеріалів для встановлення лімітів використання природних ресурсів у 2019 році, а також організації спеціального товарного рибного господарства.

На території Херсонщини з 2017 року функціонує НПП «Нижньодніпровський». У його межах господарську діяльність здійснюють майже 24 суб'єкта підприємницької діяльності, зокрема це користувачі водних біоресурсів.

За результатами розгляду документів щодо встановлення лімітів використання водних біоресурсів у межах території НПП «Нижньодніпровський» в 2019 році, Департаментом екології та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації з'ясувалось, що парком дещо занижено обсяг використання водних біоресурсів, який було встановлено Інститутом рибного господарства Національної академії Аграрних Наук України.


«Сьогодні ми почули від науковців та експертів зауваження до лімітів використання водних біоресурсів в межах НПП «Нижньодніпровський». Для виправлення ситуації необхідно привести проект лімітів у відповідність до наукового обґрунтування та подати його на розгляд Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації. Після розгляду даних документів, необхідно одразу направити їх на затвердження до Міністерства екології та природних ресурсів України», - зазначив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Наступне засідання з даних питань відбудеться у четвер 28 лютого, де буде підбито підсумки.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон