На Херсонщині випробовували зенітні ракетні комплекси протиповітряної оборони

Протягом трьох днів у Херсонській області на державному випробувальному полігоні «Ягорлик» відбулися випробування зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил Збройних Сил України 2К12-2Д «Куб», БМ9К330 «Тор», С-125-2Д1, ЗСУ-23-4МА.

21 лютого під керівництвом Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова та Начальника Генерального штабу ЗСУ — Головнокомандувача ЗСУ генерала армії України Віктора Муженка відбувся їх завершальний етап.


«Завершується проведення випробовувань модернізованих комплексів протиповітряної оборони, які повертаються до бойового складу Збройних Сил України. Це дасть нам можливість формувати нові підрозділи, суттєво підвищити спроможності зенітно-ракетних військ ЗС України і в цілому підвищити ефективність системи протиповітряної оборони військ, і держави», — відзначив генерал армії України Віктор Муженко.

Перед українською промисловістю було поставлено завдання у найкоротший строк за відносно невеликі кошти провести повне відновлення та глибоку модернізацію наявних зенітних ракетних комплексів, підвищити їхні бойові характеристики до рівня сучасних вимог.

Завдяки зусиллям військових науковців та фахівців оборонної галузі, вдалося додатково відновити та покращити установки, також підвищено надійність та значно знижено енергоспоживання, створено комфортні умови для особового складу, підвищено ергономічні характеристики, а для обслуговування зазначеної техніки тепер необхідна менша кількість осіб.

Директор ДП Завод «Арсенал» Ігор Волощук розповів: «Ми практично повністю змінили систему управління зенітної самохідної установки «Шилка»: встановлена нова та повністю цифрова система української розробки, також доданий ракетний канал і замінено систему керування зброєю зенітної установки. На сьогодні машина може виконувати автономну бойову задачу. Все це суттєво підвищує бойові можливості установки, а також розширює зони її ураження».

До проведення випробувань долучився і голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, який зауважив: «Збройні сили України та оборонна промисловість не стоїть на місці, постійно розробляється нове та модернізуються існуюче озброєння. Сьогодні ж Херсонщина стала місцем для випробовування нової зброї. Нашим завданням, як державної установи, є облаштування таких полігонів. В області їх налічується 2 і вони повністю готові саме для таких випробувань. Херсонщина потребує сучасного озброєння, адже окупаційна влада Криму нарощує військову присутність на півострові, в тому числі і повітряні сили. Тому нам необхідне інноваційне обладнання для збереження спокою та миру на території Херсонської області».

Під час стрільб були успішно відпрацьовані завдання щодо знищення повітряних, надводних і наземних цілей.


«Оборонним бюджетом на 2019 рік заплановано подальше нарощування ракетного потенціалу країни, посилення протиповітряної оборони та захисту Чорноморського і Азовського узбережжя нашої країни», - резюмував Секретар РНБО України Олександ Турчинов.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон