На Херсонщині створять плавучий космодром

Таку перспективу вчора, 21 лютого, озвучив генеральний директор Державного підприємства «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» (Південмаш) Сергій Войт, під час спілкування з колективом Херсонського державного заводу «Палада», на якому виготовляють плавучі споруди (доки).

Сам Південмаш спеціалізується на ракетобудуванні, і здійснює зовнішньоекономічну діяльність в 23-х країнах, зокрема в Європі: «Завдяки позиції і волі Президента Петра Порошенка активізувати процеси євроінтеграції, наше підприємство отримало можливість розвиватися та заявляти про себе на європейському ринку. Події сьогодення кидають рідні виклики, але ми орієнтуємося на європейські стандарти, а також плануємо втілювати масштабні проекти», – відзначив Сергій Войт.

За словами гендиректора Південмашу, Україні потрібно мати власний майданчик для запуску ракет, і створити його можливо на Херсонщині: «На сьогодні в Україні немає космодрома. Наші інженери шукали варіанти, розглядали багато питань. Потрібно все враховувати, адже деякі країни проти того, щоб над ними запускали ракети.

- Спільно з Укроборонпромом ми вирішили зробити таку платформу на херсонському підприємстві «Палада». Сьогодні поговорив з працівниками. Думаю, в нас вийде», – повідомив Сергій Войт.

Директор Херсонського державного заводу «Палада» Валерій Маломан, заручившись підтримкою свого трудового колективу, повідомив, що готовий до співпраці та партнерства: «Сьогодні разом з колегою із Південмашу спільно визначили, в якому напрямі рухатися далі, адже питання створення плавучого космодрому перспективне й дуже цікаве. Щоб досягти успіху та розвивати підприємство, треба мати стабільність й підтримку від держави. Ми це розуміємо і прагнемо цього».

«Новамедіа»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон