У ХДУ вивчають освітню систему Фрідріха Фребеля

У рамках Всеукраїнської інтерактивної науково-практичної конференції «Сучасні проблеми дошкільної та початкової освіти у системі суспільних трансформаційних процесів»
відкрився Всеукраїнський центр Фребельпедагогіки та відбулось підписання Угоди між Інститутом проблем виховання Національної академії педагогічних наук України та Херсонським державним університетом.

Викладачі та студенти педагогічного факультету понад 18 років вивчають освітню систему німецького вченого Фрідріха Фребеля. Протягом цих років триває багаторічна плідна робота. І як результат – на факультеті діє єдиний в Україні Освітній центр Фрідріха Фребеля.

Тож не випадково, що сьогодні відбулось відкриття в парковій зоні університету і пам'ятного знака «Фребелівська піраміда». Понад 200 років назад цей німецький вчений наголошував на єдності трьох елементів буття – думки, почуття та діяльності. Три вектора, через які пізнається єдність та різноманіття світу, закони Всесвіту.

Досить символічно, що ці події відбулися в той день, коли ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні. Тих людей, які загинули за те, аби ми з вами мали змогу побудувати нову країну, в основу якої покладені європейські цінності та повага до людини, - вважає народний депутат Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон