Андрій Гордєєв: «Боротьба не закінчена, доки не виконані усі вимоги Майдану, не втілені у життя його ідеали»

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день вшановують пам'ять відважних українців, які ціною власного життя дали можливість Україні бути незалежною,демократичною, відкритою світові державою, а усім нам – змогу самим творити своє майбутнє.

З цієї нагоди у Херсоні біля Меморіалу Героїв незалежної України відбувся мітинг. Згадати загиблих прийшли сотні мешканців Херсону, серед яких представники обласної та місцевої влад, учасники київського євромайдану, члени сімей, ветерани АТО, волонтери, представники громадських організацій та духовенство.


«З гордістю і вдячністю віддаємо шану тим, чия самопожертва стала запорукою перемоги Революції Гідності, торжества незламного українського духу над підступними спробами нас скорити. Подвиг безстрашних лицарів, озброєних лише бруківкою та любов'ю до України, згуртував увесь цивілізований світ на підтримку нашого проєвропейського вибору і нині продовжує надихати мільйони українських патріотів на рішучу боротьбу проти гібридних викликів «русского мира», – звернувся до присутніх голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Рівно п'ять років тому українці заплатили найвищу ціну за свободу нашої держави. Загиблі та померлі активісти, чия смерть пов'язана з участю в протестах на Майдані в Києві з 21 січня по 22 лютого 2014 року, увійшли в історію і назавжди закарбувались в серця багатьох під назвою «Небесна сотня». Тисячі поранених і майже 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції.

Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. Тоді вони не знали, що беззбройними вступають в один з перших боїв за незалежність. Постріли снайперів на Майдані були фактично першими пострілами агресора в бік нашої держави.

«Нині ми йдемо шляхом свободи й верховенства права, і ми не повинні схибити, маємо гідно відповідати на всі виклики часу. Адже наша боротьба не закінчена, доки не виконані усі вимоги Майдану, не втілені у життя його ідеали!», – зазначив Андрій Гордєєв.

Також під час мітингу відбувся молебень, а також хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять про загиблих воїнів Небесного Війська і згадали у своїх молитвах усіх, хто поклав свої життя за майбутнє України.

Захід завершився покладанням квітів до Меморіалу Героїв незалежної України.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон