«Увага! Діти – на дорозі!»

Державтоінспекція проводить профілактичні заходи.

Сумна статистика свідчить про те, що з початку року на території Херсонської області з вини дітей сталося 18 дорожньо-транспортних пригод, в яких три дитини загинуло та 16 – травмовано.

З метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму напередодні та в перші дні нового навчального року Державтоінспекцією проводяться профілактичні заходи «Увага! Діти – на дорозі!», які триватимуть з 20 серпня до 20 вересня.

У межах проведення заходів працівниками ДАІ до початку навчального року обстежуються ділянки вулично-дорожньої мережі, які прилягають до територій дитячих і навчальних закладів, та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів.

Працівниками ДАІ перевіряються автотранспортні підприємства, які здійснюють організоване підвезення учнів у рамках програми «Шкільний автобус». Особлива увага звертається на наявність у водіїв, допущених до перевезення учнів, п'ятирічного стажу керування автобусом, узгодженого маршруту і розкладу руху, організацію проведення передрейсових перевірок технічного стану автобусів та стану здоров'я водіїв.

У перші дні навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах буде проведено Єдині уроки з вивчення Правил дорожнього руху та організовано чергування працівників ДАІ біля шкіл, які розташовані у безпосередній близькості до доріг з найбільш інтенсивним рухом транспорту. У профілактичних заходах братиме участь максимальна кількість особового складу ДАІ області.

Державтоінспекція нагадує:

Шановні батьки! Ще раз нагадайте своїм дітям правила безпечної поведінки на дорозі, оберіть найбезпечніший шлях до школи і в зворотному напрямку, пройдіть з ними цією дорогою, акцентуючи увагу на можливих небезпечних ситуаціях. Дуже важливо, щоб дитина не лише запам'ятала, а й розуміла значення та необхідність дотримання Правил дорожнього руху. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш особистий приклад правильної поведінки.

Шановні водії! Проїжджаючи поблизу шкіл, дитячих садків, знизьте швидкість руху та будьте особливо уважними і обережними.

Пам'ятайте: за кожну постраждалу в дорожньо-транспортній пригоді дитину відповідальність несуть дорослі.

Прес-служба УДАІ УМВС
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон