Оптимізація шкіл на Бериславщині продовжиться і в цьому році

Планується закрити одну зі шкіл у Зміївці. Надання доступу учнів до повноцінного освітнього процесу — саме це називає головною метою оптимізації в системі освіти Бериславського району перший заступник голови райдержадміністрації Ірина Дробиш.

Нині ж якість навчання тут бажає бути кращою. Про це свідчать результати здачі зовнішнього незалежного оцінювання. Через недостатню підготовку і відсутність сильних педагогів випускники шкіл району у минулому році показали вкрай невисокі результати.

— Уже до цього вересня ми плануємо закрити Зміївську школу І-ІІ ступенів, оскільки вона не відповідає сучасним вимогам для надання якісних освітніх послуг. Усіх учнів ми переведемо до діючої в селі школи І-ІІІ ступенів і забезпечимо їх підвезення. Для цього ми плануємо придбати для Зміївки шкільний автобус. Вчителів з дев'ятирічної школи будемо працевлаштувати, колектив там сильний. А зекономлені на утримання закритої школи кошти можна буде витратити на інші потреби, — розповіла Ірина Дробиш.

За її словами, є плани реорганізувати з нового навчального року й Новобериславську школу ІІІ ступеня. В ній залишаться дев'ять класів, а старшокласників підвозитимуть до Бериславської школи №1. Нині в Новобериславі нема жодного десятикласника, а в 11 класі навчається лише кілька чоловік.

Були наміри у районної влади й оптимізувати школи, розташовані на території Милівської і Шляхівської сільрад. Однак через створення в цих громадах ОТГ і проведення найближчим часом перших виборів їх сільських голів і депутатів місцевих рад, питання діяльності тамтешніх навчальних закладів вирішили покласти на самі ОТГ.

Також у цьому році планується придбати ще один шкільний автобус для Качкарівської сільради.

— У нас з минулого року залишилось біля 7 млн. грн. освітньої субвенції. Тому якщо нам вдасться отримати співфінансування, то придбати два автобуси буде цілком реально. В крайньому випадку купимо один транспорт для Зміївки. Однак Качкарівці він теж дуже потрібен, оскільки їх автобус дуже старий. Ще плануємо придбати біля 20 сучасних предметних кабінетів для шкіл району. Тільки 11 лютого ми відкрили новий кабінет математики, придбаний за кошти з держбюджету, — пояснила Ірина Дробиш.

Нагадаємо, що попередня оптимізація в районі зачепила Бериславські школи №4 і №5. З 1 вересня 2018 року їх реорганізували в початкові школи, а всіх учнів старших класів перевели до опорної Бериславської ЗОШ №1.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон