Співаковський взяв участь у Всеукраїнській інтерактивній науково-практичній конференції

Взяв участь у Всеукраїнській інтерактивній науково-практичній конференції «Сучасні проблеми дошкільної та початкової освітиу системі суспільних трансформаційних процесів», яка стартувала у Херсонському державному університеті.

Місце проведення всеукраїнської конференції за цією важливою темою обрано не випадково. Вже понад 18 років на педагогічному факультеті ХДУ вивчається педагогічна система німецького вченого Фрідріха Фребеля.

За ці роки між Херсонським державним університетом та Фребельсемінаром (Кассель, Німеччина) спільними зусиллями були налагоджені тісні наукові зв'язки. Постійно відбуваються міжнародні конференції, науково-практичні семінари високого рівня, брати участь у яких вважають за честь як українські науковці, так і наші німецькі колеги.

Очолює цей напрям міжнародної співпраці декан педагогічного факультету Любов Петухова, яка, до речі, є головою обласної громадської організації «Фребельтовариство». На факультеті постійно розширюється спектр дискусійних тем, до співпраці залучаються науковці та представники освітніх закладів.

Для вихователів дошкільних закладів міста та області регулярно проводяться тренінги щодо опанування практичними формами роботи з дітьми в контексті педагогіки Ф.Фребеля. А результатом багаторічної плідної роботи стало підписання Угоди про взаємне співробітництво та відкриття на факультеті першого та єдиного в Україні Освітнього центру Фрідріха Фребеля.

Хоча, розпочинаючи рухатися у цьому напрямку, ми навіть не очікували, що досягнемо таких вагомих результатів. Згадуючи зараз перші кроки, перші візити до Касселя, ми усвідомлюємо, що кожна країна має власні погляди на систему виховання. Але вивчаючи досвід інших країн, ми збагачуємо національну педагогіку і неодмінно знаходимо щось корисне для себе.

І сьогодні, під час заходу, звертаючись до майбутніх педагогів, пригадав вислів Великого Кобзаря «Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь». Завжди потрібно прагнути до розширення своїх світоглядних і професійних горизонтів. Але набутий досвід все ж таки варто застосовувати вдома, на своїй землі – працювати у наших дитячих садочках, розбудовували нашу країну, наш рідний Херсон.

Народний депутат України Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон