Співаковський про перспективні проекти для молоді Херсонщини

На базі Херсонського державного університету проходила конференція "IT Trends Conference", присвячена 12-річчю створення в регіоні Херсонського центрурозробки міжнародної компанії DataArt, - розповів народний депутат Олександр Співаковський.

У заході беруть участь провідні компанії та фахівці півдня України. Херсонщина є джерелом людського капіталу в розвитку IT-технологій, чимало херсонських компаній співпрацює зі світовими брендами.

Це великі перспективи для молоді та економічного зростання регіону, адже в цій галузі високий рівень зарплат та мотивація до подальшого навчання, є попит на спеціалістів і нові робочі місця.

В Україні повинен запрацювати і державний інвестиційний фонд з підтримки стартапів, даючи шанс на реалізацію цікавих інвестиційних проектів молодим компаніям. Ми повинні сприяти просуванню інноваціям в цій сфері, створивши привабливі умови для підтримки функціонування її, бо цей напрям пов'язаний зі стрімким розвитком інших галузей в країні.

Цю позицію підтримує і Президент України Петро Олексійович Порошенко, виділяючи серед головних пріоритетів на наступні 5 років саме IT-галузь. Це інноваційний розвиток України, за цим майбутнє. На цьому закцентував увагу учасників конференції, на якій обговорювались і тренди 2019 року, - розказав Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон