Голова Херсонської облради Владислав Мангер провів апаратну нараду

Апаратна нарада на чолі із головою Херсонської обласної ради Владиславом Мангером розпочала сьогодні, 18 лютого, робочий тиждень.

Одним з ключових під час засідання стало питання виконання Програми боротьби з онкологічними захворюваннями.

Нагадаємо, Рішенням ХХІІІ сесії Херсонської обласної ради VII скликання створено обласну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2023 роки. Лише у 2018 році на Херсонщині було виявлено 4184 хворих на рак, із них 25% – занедбані випадки, 51% – на І-ІІ стадії захворювання.

Щороку страшний діагноз виявляють більш ніж у 4000 мешканців Херсонської області, майже 2000 помирають. Сьогодні ж на обліку Херcoнcькoгo обласного онкологічного диспансеру перебуває майже 29 тиc. хвoрих.

Із приходом на посаду голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, цю проблему було винесено на широкий загал та задіяно усі сили проти боротьби з онкологією.

«Апарат обласної ради має постійно тримати на контролі реалізацію даної програми. Люди чекають від нас рішучих кроків та чесного виконання своїх обов'язків. Ми, власне, всі і прийшли сюди, аби плідно працювати. Щодня інформуйте мене щодо ситуації в онкодиспансері», – доручив підлеглим голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Також голова облради заслухав звіт щодо роботи комунальних підприємств за тиждень та доручив тримати на контролі їхню діяльність.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон