На Херсонщині помічена дуже цікава птичка

Здається, що ця пташка дуже схожа на деяких наших чиновників... Про це явище природи розповіли фахівці Національного природного парку "Джарилгацький" :

...Скільки не дай повзику їжі, з'їсть він трішки, а решту буде таскати і заховувати, допоки всю не заховає. В кожну дірочку старого стовбура кладе по насінині чи по кусочку горіха. Навіть додумався маскувати отвір з запасами, заштовхуючи туди кусочки кори, або моху. І постійно озирається, чи ніхто не бачить...



А вони бачать! З високих гілочок, здалеку за ним спостерігають хитрі синички. Запаси повзика знаходять дятли, коли досліджують старі стовбури дерев. Інші повзики теж знають, де шукати чужу провізію у разі необхідності. Під час снігових заметів, голодні пташки особливо ретельно досліджують кожну щілинку.

Ще один аргумент на користь того, чому важливо залишати хоч кілька старих дерев на ділянці. Вони надзвичайно важливі для деяких птахів і приваблюють їх в садочок.

По матеріалам НПП"Джарилгацький"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон