Андрій Дмитрієв знає, що «Самопоміч» пропонує бізнесу

Довірена особа кандидата у президенти Андрія Садового, голова Херсонської обласної організації "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Дмитрієв поділився інформацією своїх колег:

Народні депутати «Об'єднання «Самопоміч», довірені особи кандидата в Президенти Андрія Садового Тетяна Острікова і Роман Семенуха взяли участь у дискусії із представниками бізнес-асоціацій.

Представники бізнесу презентували ТОП-10 пріоритетів, на які мають звернути увагу кандидати та їхні команди: «Самопоміч» не тільки декларує підтримку цих пріоритетів. Вона вже їх виконує і працює над подальшим втіленням», – зазначила народна депутатка Тетяна Острікова.

Саме завдяки «Самопомочі», яка розробляла і відстоювала позицію зі зниження ЄСВ, внесок було зменшено: «До 2015 року ЄСВ становив від 36,7 до 49,7% залежно від класу професійного ризику виробництва. Вже з 2016 спільними зусиллями вдалось знизити цей показник, запровадивши єдину зменшену ставку 22%. Це не декларації, не проект. Це – реалії сьогодення, які зменшили податковий тиск на український бізнес», – констатував Роман Семенуха.

Більш того, сьогодні депутатами від «Самопомочі» спільно із колегами з інших фракцій було зареєстровано законопроект, що має на меті полегшити тягар ЄСВ для підприємців. Він пропонує усунути подвійне оподаткування єдиним внеском підприємців, які, окрім підприємницької діяльності, мають основне місце роботи.

Серед інших основних пріоритетів «Самопомочі» – заміна податку на прибуток податком на виведений капітал, запровадження сучасного трудового права та збереження спрощеної системи оподаткування.

Тетяна Острікова й Роман Семенуха зазначили, що малий та середній бізнес – це рушій української економіки, і влада має сприяти його розвитку.

Втім, такі зміни та покращення умов для роботи бізнесу мають бути комплексними. Окрім умов роботи та зниження оподаткування роботодавців, українцям потрібно забезпечити гідну пенсію. Це можливо тільки за впровадження другого рівня пенсійного забезпечення.

Окрім того – депутати зазначили, що одним із найбільш важливих законопроектів для бізнесу має стати також впровадження нового трудового кодексу, який спростить життя українським підприємцям.

«Україна потребує змін трудових відносин. Трудовий кодекс, що діє зараз, не регулює відносин між роботодавцем та працівником, у ньому відсутні ключові позиції щодо таких сучасних форм зайнятості, як аутсорсинг чи дистанційна зайнятість. Ситуацію потрібно змінювати негайно, аби конституція трудових відносин встигала за викликами сьогодення».

Пріоритети, про які говорить бізнес, цілком реально втілити в життя. Економічна програма кандидата у Президенти Андрія Садового – це ідеї, законопроекти та практики фракції «Самопоміч» в парламенті, яка не декларує, а вже втілює реальні ініціативи в життя, - поділився інформацією Андрій ДМИТРІЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон