Херсону планують виділити понад 4-х млн грн з Фонду енергоефективності

4 млн 270 тис. грн передбачається виділити з Фонду енергоефективності для енергомодернізації житлового будинку № 9 по вул. Садовій у м. Херсоні.

Така сума вказана у нещодавно затвердженій грантовій політиці Фонду.

Херсонське ОСББ «Садова, 9» - один з учасників проекту «Перші ластівки».

Це ОСББ відібране як одне з пілотних для тестування процедур Фонду енергоефективності, бо у цьому будинку проводиться системна робота з енергоменеджменту та впровадження енергоощадних заходів.

ОСББ, розташоване у Корабельному районі міста Херсона, отримає з Фонду гроші на впровадження комплексних енергоефективних заходів. Тобто – на утеплення фасаду, підвалу і горища, заміну системи опалення і встановлення індивідуального теплового пункту. Результатом має стати суттєва економія грошей, які мешканці будинку витрачають на оплату послуг ЖКХ, зокрема – на опалення.

Як передбачається, 50% витрат будуть компенсовані з Фонду енергоефективності, 20% - коштом «Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ».

Зараз учасники проекту працюють з енергоаудиторами, виконується обстеження технічного стану будинків.

Грантова політика Фонду енергоефективності затверджена на засіданні Координаційної ради донорів Фонду та Мультидонорського трастового фонду. Останній спеціально створений ЄС та урядом Німеччини для підтримки реформи енергоефективності в Україні.

Засідання відбулось за участі представництва Євросоюзу, Уряду Німеччини, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Світового банку, проектів GIZ та ПРООН в Україні і Наглядової ради Фонду енергоефективності.

Грант буде покривати витрати на енергоаудит, проектну документацію, матеріали, обладнання і вартість робіт у відсотках згідно грантової політики.

Херсонська міська рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон