Партія радикалів на Херсонщині «наказала довго жити»?

Диктатор Ляшко «розпустив» «іменну» фракцію у Херсонській обласній раді через те, що вони відмовилися голосувати минулої п'ятниці за відставку Мангера.

Нагадаю, що навколо особи Владислава Менгера – голови Херсонської обласної ради в останні дні розгортаються справжні політичні баталії мета яких захована значно глибше ніж якій там фейкові звинувачення у чомусь там «замовному».

Дріб'язок... Головне звичайно ж в іншому – політика на першому плані!

Минулої п'ятниці Мангер запропонував депутатам визначиться – відправити його у відставку чи він й далі буде керували обласною радою. «За» відставку проголосувала тільки одна люди. Серед тих, хто не голосував були й всі члени фракції «Радикальної партії».

Здавалося – люди на місці краще знають та розуміють і ситуацію, і людину проти якої «грають» великі пацани.

Виявилося, що з такими думками не згоден головний «радикал» сам пан Ляшко, він настільки обурився діями членів фракції, що навіть «розпустив» її.

В одній із соціальних мереж він написав: «Я розпустив фракцію РПЛ у Херсонській обласній раді за те, що депутати не голосували за відставку голови облради Мангера, підозрюваного у замовленні вбивства Катерини Гандзюк. Також доручив голові Виконкому Юрію Зінченку негайно розпочати процедуру позбавлення депутатських мандатів Романа Педченка, Миколи Ставицького, Василя Зеленчука, Ігоря Дроговоза, Ольги Княгницької та Василя Рудика. Залізною рукою випалю ракову пухлину феодалізму, який нічим не кращий сепаратизму!».

То хто ж феодал? Пан Ляшко, чи люди, які мають право на власні голову і голос? Здається Ляшко сам себе вкусив за хвіст.

І, потім, знову сказав неправду: як він може позбавити мандатів цих 6 осіб? Аж ніяк! Закон такого права йому не надає, він не враховує бажання пана Ляшко. Єдине, що він може це ініціювати їх виключення з лав партії, і то якщо доведе, а так – чергова самореклама, і популістські заяви на фоні виборчого процесу.

Що цікаво. Скандал у фракції почався не сьогодні. Скандал народився ще у 2017 році і має він далеко не тільки політичні підґрунтя. Якби у Ляшко були насправді законні можливості когось там «вигнати», то він би це зробив ще два роки тому, а так... як завжди пусті балачки і виключно самореклама.

Вибори на марші...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон