Голова Олешківської райради звертатиметься до Вищої Ради Правосуддя

Про це повідомив голова Олешківської районної ради Павло Потоцький і нагадав, що 30 січня 2019 року на сесії райради 2/3 голосів було висловлено недовіру голові Олешківської РДА Кравченко-Скалозуб О.В.

Але рішення депутатів було припинено судом, оскільки голова РДА подала до Херсонського окружного адміністративного суду заяву про забезпечення позову і 31 січня 2019 року суддею Василякою Д.К. дію рішення районної ради про висловлення недовіри голові РДА Кравченко-Скалозуб О.В. було зупинено. Як я вже писав раніше, суддя Василяка зупинив своєю ухвалою проект рішення, а не рішення районної ради, оскільки в ухвалі відсутній номер прийнятого рішення, а в матеріалах судової справи наявний лише проект такого рішення.

04 лютого 2019 року мною було подано заяву про скасування цієї ухвали про забезпечення позову. Ви мабуть здогадалися, що швидкість судді Василяки значно знизилась... Суддя Василяка розгляд моєї заяви призначив лише на 07 лютого 2019 року. Суддя Василяка заслухавши юриста Олешківської районної ради видалився до нарадчої кімнати для винесення ухвали.

Як з'ясувалося пізніше, ухвала датована 08 лютого 2019 року у судді Василяки була призначена справа на 8:00 годину ранку. Мабуть суддя оголосив ухвалу по заяві Олешківської районної ради о 7 годині ранку, оскільки справа, яка була призначена на восьму годину ранку не могла розглядатися цим суддею у нарадчій кімнаті.

Сама ухвала про відмову у задоволенні заяви про скасування забезпечення позову теж є доволі цікавою. Так, суддя Василяка Д.К., звісно дуже приємно, самостійно вивчав сайт Олешківської районної ради і з'ясував, що на момент винесення ухвали рішення про винесення недовіри було опубліковано на офіційному сайті Олешківської районної ради. Однак, як я вже зазначав раніше, такі факти дослідження суддею оскаржуваного рішення відсутні в матеріалах справи.

Крім того, якщо суддя Василяка знайшов на сайті рішення ради і на момент винесення ухвали він його дослідив, то постає питання чому в ухвалі суду відсутній номер рішення сесії, оскільки на сайті номер рішення сесії наявний?

Враховуючи незаконність та необгрунтованість цієї ухвали судді Василяки Д.К. буду вимушений знову звертатися до Вищої Ради Правосуддя та Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, - заявив голова Олешківської районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон