Громади Херсонщини навчаються розвивати інститути громадянського суспільства

Про можливості розвитку інститутів громадянського суспільства в форматі «влада-громада», реєстрацію громадського об'єднання в ОТГ та пошук ресурсів на підтримку діяльності говорили на базі Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».


Леонід Жовтило, радник з питань децентралізації спільно з представниками громад Херсонщини під час тренінгу «Громадське об'єднання: від створення до першого проекту»:

«Ефективність реформи місцевого самоврядування напряму залежить від взаємовідносин влада-громада. Активні та ініціативні люди можуть примножувати соціальне благо громади, адже об'єднання громадян навколо спільних інтересів – єдина умова успішного розвитку громади» - коментує децентралізатор Леонід Жовтило (Zhovtylo Leonid).

Під час заходу учасники отримали знання та навички створення та оформлення установчих документів громадського об'єднання, отримали інформацію щодо розробки внутрішніх організаційних документів громадської організації: плани ГО, політики та процедури громадської організації, ознайомилися з особливостями ведення діловодства.

Під час зустрічі представники ОТГ відпрацювали джерела системного отримання інформації щодо грантових програм та грантових фондів, як зовнішніх ресурсів громадського об'єднання. Сподіваємося, найближчим часом кількість ГО в ОТГ збільшиться і громади зможуть залучати більше коштів на розвиток!

Херсонський Центр розвитку місцевого самоврядування

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон