Депутати Херсонської облради виказали підтримку Мангеру

Сьогодні, 8 лютого, на початку пленарного засідання ХХІІІ сесії Херсонської обласної ради VII скликання голова облради Владислав Мангер звернувся до депутатів з пропозицією:

«Перед тим, як перейти, безпосередньо, до сесії, дозвольте мені зняти деяку напругу, яка сьогодні виникла навколо посад керівництва Херсонської області.

На моє глибоке переконання, розслідування страшного злочину проти Катерини Гандзюк перетворили на політичне шоу.

Ми розуміємо, що обвинувачення проти мене та Андрія Гордєєва викликані лише одним бажанням деяких політичних фігур: призначити нових керівників області напередодні президентських виборів. В результаті у, дійсно, значній, принциповій для всієї країни кримінальній справі, замість пошуку винних, маємо лише безпідставні звинувачення.

Я не тримаюся за посаду. Думаю, що Андрій Гордєєв – так само. Але, процедура відставки голови ради та висловлення недовіри голові адміністрації є складною та достатньо тривалою в терміні. Вона передбачає збір підписів, обговорення, таємне голосування бюлетенями. Як показує досвід, це займає не один день і навіть тиждень.

Тому пропоную простіший вихід: прямо зараз я поставлю на голосування пропозицію про те, щоб розглянути сьогодні питання про звільнення голови обласної ради та висловлення недовіри голові обласної державної адміністрації.

Якщо рішення набере більшість голосів, – тоді відразу ж розпочнемо офіційну процедуру. Якщо ні, – будемо працювати в штатному режимі. Сподіваюсь, дане голосування чітко визначить позицію Херсонської обласної ради зі згаданого питання», – з такою пропозицією до депутатського корпусу звернувся голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер на початку сесії.

Депутати прислухалися до голови облради і виказали свою позицію: з 53 присутніх на сесії депутатів лише семеро проголосували проти, двоє (один з яких потім заявив, що помилився при натисненні на кнопку) - «за», а решта просто не стали голосувати...

Таким чином, керівники Херсонщини - і Мангер, і Гордєєв отримали підтримку депутатського корпусу, і сесія розпочала роботу.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон