Херсонський обласний центр зайнятості навчає протягом усього трудового життя

В області, як і в Україні в цілому, спостерігається значний дисбаланс на ринку праці між попитом та пропозицією.

Основними причинами даної ситуації є спад престижності робочих професій серед молоді та суттєва трудова міграція.

За словами директора Херсонського обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова одним з інструментів для подолання цих проблем є підвищення конкурентоспроможності громадян шляхом професійного навчання, акцент якого ставиться на потребу ринку праці.

«Протягом минулого року за сприянням обласної служби зайнятості послугами професійного навчання було охоплено більше 5 тисяч безробітних Херсонщини. На кінець 2018 року закінчило навчання більше 4,6 тисяч слухачів, з яких працевлаштовані майже 4,5 тисячі осіб», - зазначив Є.Єрашов.

Перелік професій, що опановували слухачі, різний: машиністи та оператори котельної, водії та електрогазозварники, продавці, кухарі, бармени, овочівники та плодоовочівники, всього налічується 33 професії. Більшість із безробітних навчались на замовлення роботодавців, отже, були працевлаштовані.

Так, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва навчали для фермерських господарств та приватних підприємств, зокрема, ПП «Органік-Сістемс», ПСП «Сонячне», ПСП «Україна» Голопристанського району, ФГ «Зоря» Новотроїцького району тощо.

На замовлення ПП ««Органік-Сістемс», агрофірми радгоспу «Білозерський», ТДВ «Таврійська іскра», «Урожай-ІІ» слухачі підвищували кваліфікацію на різноманітних курсах сільськогосподарського спрямування.

Для підприємств рекреаційної зони області - ДП санаторій «Скадовськ», оздоровчий комплекс «Червоні вітрила», ДП «Пансіонат «Таврійські зорі» - слухачі удосконалювали вміння і навички з основ санітарії і гігієни, надання комунально-побутових послуг. Всього слухачі мали можливість підвищити кваліфікацію за 30 напрямами.

Протягом 2018 року біля 3 тисяч слухачів навчалися на базі Державного навчального закладу «Херсонський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості», також використовувалися бази Одеського, Рівненського та Дніпропетровського центрів освіти.

«Однією з важливих умов для конкурентоспроможності та інтелектуального розвитку робочої сили є його навчання протягом усього трудового життя. В сучасних умовах існує багато можливостей для підтримки та розвитку власного професіоналізму, зокрема, безкоштовні послуги державної служби зайнятості», - підкреслив керівник обласної служби зайнятості.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон