У Каховці на Херсонщині намагаються захопити землі міського дендропарку

У Каховці на Херсонщині намагаються захопити землі міського дендропарку. У зеленій оазі, де полюбляють відпочивати родини з дітьми, «ударними темпами» вигнали двоповерхову цегляну будівлю, та ще й почали насипати на березі Дніпра приватний пляж, укріплюючи його бетонними блоками.

Про факт захоплення 0,59 га землі природно-заповідного фонду муніципальна влада вже сповістила поліцію. Вона має встановити і замовника незаконного будівництва.

Але щойно правоохоронці розпочали кримінальне провадження, як у тій-таки міськраді окремі депутати раптом почали «вкидати» ідею — мовляв, дендропарк для міста «завеликий», тож вигідніше зменшити його територію на п'ять гектарів із нинішніх п'ятнадцяти, а надлишок продати чи здати в оренду під забудову.

Однак «спокуслива пропозиція» обурила городян. Вони кажуть, що місць для загальнодоступного відпочинку на природі у межах Каховки і так обмаль, бо річкові береги довкола ще раніше встигли забудувати палацами.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон