Кримчани зможуть голосувати на виборах-2019

Вчора, 6 лютого, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв у прямому ефірі «5 каналу» під час телепередачі «Інформаційний вечір»розповів журналісту Роману Чайці про вибори-2019 на Херсонщині.


Андрій Гордєєв повідомив, що жителі тимчасово окупованого Криму зможуть голосувати на президентських виборах-2019, та пояснив, як буде проходити цей процес: «Через 2 місяці розпочнеться виборчий процес.

Я впевнений, що кримчани мають повне право на те, щоб висловити своє бачення повернення півострову у склад України, в тому числі шляхом голосування.

Згідно з Законом України «Про вибори Президента України» громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території, мають право попередньо подати заяву про зміну виборчої адреси, потім прийти і проголосувати. Впевнений, що ми маємо з вами працювати над тим, аби ці кримчани проявили активність і представили свій голос в деокупації Криму».

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон