Хто розв’язав "гібридну війну" проти херсонців?

Ось вже п'ять років триває кривава війна в Україні. А на межі з окупованим Кримом з мирними мешканцями міста Херсона веде "гібридну війну" підлий, жадібний та підступний ворог...

З 2014 року на розбитих дорогах міста у ДТП гинуть сотні людей, тисячі мешканців отримають тяжкі поранення, декілька людей замерзли від морозів, з'явилися випадки смерті від голоду, збільшилась кількість травм під час ожеледиці та опадів. Кількість молоді, яка виїхала за останні роки з Херсону, можна порівняти тільки з кількістю біженців з Донбасу.

Подивіться на зруйновані пам'ятки архітектури в центрі міста, на масові недобудови, яких за 5 років роботи «команди», так званого, «патріота» Миколаєнка з'явилось ще більше.

Сьогодні Херсон нагадує місто, яке окуповане справжнім ворогом: кримінальні розборки, в яких гинуть бізнесмени, журналісти, молоді люди та пенсіонери! А наркотики, що заполонили всі мікрорайони, і рекламою яких обмальовані майже всі будівлі?! Наркотою мабуть торгують вже скоро і в самому міськвиконкомі?

А чим ми дихаємо у Херсоні? За даними лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Херсонського обласного центру з гідрометеорології, в місті Херсоні в січні 2019 року було перевищення середніх концентрації забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, а саме: по діоксиду азоту в Шуменському мікрорайоні – 4,9 ГДК, на площі Перемоги – 3,6 ГДК, по вул. Перекопській – 2,9 ГДК; по оксиду азоту в Шуменському мікрорайоні 1,9 ГДК; забруднення фенолом перевищувало середню концентрацію в Шуменському мікрорайоні і на площі Перемоги в 1,5-1,8 ГДК; перевищення на всіх постах по формальдегіду: найбільше значення в Шуменському мікрорайоні -3,5 ГДК, на площі Перемоги – 3,0 ГДК, і по вул. Перекопській – 1,7 ГДК. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, викиди забруднюючих речовин збільшилися по всьому місту.

Хто ж цей ворог, який травить та вбиває мешканців міста? Коли уважно читати Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», то стає чітко зрозуміло, що «Повноваження в сфері охорони навколишнього природного середовища, галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв'язку, у сфері регулювання земельних відносин, соціального захисту населення, галузі будівництва, забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян» належать до повноважень виконавчого органу міської ради, яким керує міський голова.

Відповідно п.5 статті 42 визначає, що «міський голова несе персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень», а п. 4 цієї статті доводить, що міський голова «забезпечує здійснення, у межах наданих законом повноважень органів виконавчої влади, на відповідній території додержання Конституції та законів України, виконання актів Президента України та відповідних органів виконавчої влади».

Тобто, або міський голова не виконує свої повноваження на ввіреній йому мешканцями території, або він є організатором знищення міста та його мешканців?

Більшість життєво важливих питань для мешканців міста приймаються в будівлі міськвиконкому тихенько за зачиненими дверима – вартість проїзду в громадському транспорті, вартість комунальних послуг, розподіл бюджетних коштів, генеральний план забудови міста, розподіл землі та комунального майна.

І от в підтвердження цього, буквально тиждень тому 28.01.2019 року міський голова Миколаєнко підписав розпорядження, яке стосується сотень тисяч мешканців міста «Про створення комісії з питань організації перевезень членів садівничих товариств до дачних ділянок, розташованих в акваторії р.Дніпро, з причалу, розміщеного в районі Гідропарку»

Хто з мешканців міста про це знає? З майже сотні тисяч дачників, перевізників, громадських активістів у комісію увійшов 1 дачник, а зі ста чиновників та депутатів увійшли до комісії 15 осіб. У когось є сумніви, на чию користь спрацює комісія? Ось така «гібридна» демократія. Така ж, як і у випадку з перевезенням пасажирів в місті, ремонтом аварійних будинків, будівництвом торгових центрів та «забігаловок» на зупинках автобусів тощо.

Невже, це і є наступний крок у запеклій війні проти мешканців міста? Але ж історія України доводить, що будь – яка війна, навіть з самим підступним ворогом закінчується перемогою українського народу!

Ми впевнені – Донбас і Крим буде звільнений від ворога! Ми впевнені – буде вільним від ворогів і наш Херсон! Слава Україні!

Стефан БАНДЕРКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон