Ким на Херсонщині можуть працювати пенсіонери

Заманливими оголошеннями (на фото) засипаний ледь не весь Херсон. Проте найчастіше це обман і з людей просто беруть гроші нібито за інформаційні послуги.

А якщо замислитись, то де можна знайти підробіток людині, яка офіційно стала пенсіонером?

Вивчивши кілька інтернет-сайтів, які спеціалізуються на вакансіях, картина виходить не дуже весела. Бо вибір не такий вже і великий. Чоловікам, здебільшого, пропонують стати охоронцями на складах чи підприємствах.

А жінкам – прибиральницями, технічками у школах. Рідше – нянями чи помічницями для хворих і одиноких. Іноді трапляються пропозиції працевлаштування пенсіонерів за кордоном. Вакансії – доглядальниці, прибиральниці чи покоївки.

Статистика невтішна: середня тривалість життя чоловіка в Україні майже на десять років менша, ніж жінки. Ризик для українця померти у віці до 60 років - 40%, в той час як в Швейцарії не доживають до 60 років всього 8% чоловіків. На даний момент пенсію отримують 7,5 мільйона жінок і тільки 4,4 мільйона чоловіків.

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон