Херсонцям про моральний гріх та кримінальну відповідальність

Сьогодні, 6 лютого, під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ВРУ, Генеральний прокурор України Юрій Луценковідповів на запитання нардепа Мустафи Найєма щодо справи про вбивство у Херсоні громадської активістки Катерини Гандзюк.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що діяльність ТСК не допомагає та не сприяє слідству:

«Вважаю, що сьогоднішнє запитання фактично попереджує тих, хто знає за собою гріх, про ймовірні наші наступні кроки. Тому відповідати на Ваше запитання не буду...

Скажу лише одне: на відміну піар-шоу, яке влаштовується навколо загибелі Катерини Гандзюк, прокуратура доб'ється результату.

Ми готові встановити не тільки замовників, але й попутно розкрити тих, хто попереджував учасників цієї справи, щоб вони покидали територію України; тих, хто вчиняв тиск на прокурора і багато іншого. Все це буде зроблено! Але спочатку ми завершимо слідство з виходом на того, хто замовив вбивство.

Оголошення за власним бажанням тих чи інших винними у смерті – не тільки тяжкий моральний гріх, але й кримінальна відповідальність. Я закликаю припинити це робити, припинити знищувати людей тільки тому, що вам хочеться зайнятися політичною діяльністю.

Взагалі ТСК по будь-яким злочинам, з моєї точки зору, потрібні після завершення досудового слідства: в разі, якщо ви знаєте, що справу було закрито неправильно.

Але коли активно йде слідство, то створювати паралельне джерело інформації, яке не сприяє слідству, а просто займається імітацією бурхливої діяльності, це не розумно»,наголосив Генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон