Про розвиток курортного міста Скадовськ

Говорили наприкінці січня поточного року в Скадовській міській раді, де відбулись громадські збори з обговорення організації та розвиткукурортно-туристичного сезону міста 2019 року, а також змін до Податкового кодексу України щодо механізму оподаткування туристичним збором.

До обговорення даних питань були запрошені перший заступник голови районної державної адміністрації Павленко С.М., керівник Центру обслуговування платників Скадовської ДПІ Суліменко К.О., радники міського голови Кабакова Г.І. та Керекелиця А.І., готельєри, власники приватних садиб, які надають послуги з проживання у м. Скадовську, громадські активісти міста.

Головуючи на нараді, секретар міської ради Сокольчук О.М. повідомив присутніх про зміни до Податкового кодексу України, щодо нового механізму оподаткування туристичним збором. Про дані нововведення присутніх також поінформувала Суліменко К.О., яка повідомила, що наразі введено нові категорії платників податку: в'їзний (з інших країн) та внутрішній (по Україні) туризми, розрахунок туристичного збору яких складає фіксовану суму, встановлену рішенням органу місцевої влади в залежності від розміру мінімальної заробітної плати. Максимальна його ставка складатиме 20.87 грн. для внутрішнього туриста та 208.65 грн. — відповідно для іноземного.

Законодавством також передбачено заходи впливу до неплатників туристичного збору у вигляді накладення адміністративного штрафу у розмірі від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів до юридичних осіб, які надають послуги поселення, та до 50 неоподаткованих мінімумів до власне особи-туриста.

Про важливість податкових агентів у місті наголошував Сокольчук О.М. та повідомив, що питання визначення відповідної юридичної особи буде вирішено у ході лютневої сесії, а також встановлено ставку туристичного збору. Також Олегом Миколайовичем було представлено присутнім презентацію про нововведення у законодавстві по сплаті туристичного збору та пропозиції міської ради щодо його справляння.

У ході свого виступу перший заступник голови районної державної адміністрації Павленко С.М. повідомив про роботу районної державної адміністрації в напрямку популяризації курорту Скадовська, зауважив про необхідність створення спілки закладів оздоровлення для тісної співпраці з подальшого розвитку рекреаційних можливостей території. Поінформував, що згідно вивчення даних мобільних операторів більше 900 тис. осіб з інших областей відвідали Скадовщину влітку, але зібраний за відповідний сезон курортний збір у сумі 200 тис.грн. не дасть можливості розвивати курорт на належному рівні та осучаснювати його інфраструктуру.

Також до учасників заходу звернувся радник міського голови з питань туризму Керекелиця А.І., який зауважив, що у місті є чимало міні-отелів, які за статусом є приватними садибами, їх власники не скадовчани, тож зароблені від діяльності кошти у місті не залишаються. Також наголосив на необхідності поновлення бази платників туристичного збору, доступності його ставки, що дасть можливість поповнювати цю статтю доходів міського бюджету.

У ході даного заходу відбулась презентація громадського проекту та озвучено результати соціологічного опитування, яке представив активіст ГО "Молода ініціатива" А. Костюченко.

Дане опитування проводилось влітку минулого року, анкетування охоплювало респондентів закладів оздоровлення м.Скадовська і смт.Лазурне, за результатами проведення було встановлено, що м.Скадовськ — це передусім курорт для відпочинку родин з дітьми, що підтвердило 66% учасників анкетування.

Приваблює туристів у Скадовську інфраструктура для дитячого відпочинку, можливість відвідати дельфінарій «Акварель» та острів Джарилгач, гостинність господарів та дійсна відповідність балансу відпочинку у категорії "ціна-якість".

За матеріалами Скадовської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон