Херсонщина успішно реалізує програму «Власний дім»

Херсонщина має одні з кращих результатів реалізації програми «Власний дім», – заявив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Завдяки активній роботі облдержадміністрації та депутатського корпусу облради Херсонщина має одні з кращих результатів реалізації програми «Власний дім» серед усіх областей і єдиною по реалізації інвестиційних проектів з будівництва багатоповерхового житла.

У 2018 році у рамках програми «Власний дім» було надано 392 кредити, що дозволило поліпшити житлово-побутові умови 331 сім'ї, які мешкають у понад 80 населених пунктах області. Про це повідомили депутатів обласної ради під час засідання постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі.

Регіональна програма індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлових умов сільського населення «Власний дім» розрахована на 2012 – 2020 роки. Так, у минулому році на її фінансування було спрямовано понад 32 млн грн: державний бюджет – 3,7 млн грн; обласний бюджет – 11 млн грн; районні, сільські бюджети та бюджети ОТГ – 10,7 млн грн; власні кошти населення – 6,8 млн грн.

Завдяки виділеним коштам у 2018 році 91 родина змогла придбати індивідуальне житло загальною площею понад 7 тис. кв.м; 132 сім'ї отримали пільгові кредити на будівництво та реконструкцію індивідуального житла загальною площею близько 11 тис. кв.м; 38 родин отримали пільгові кредити на газифікацію та водопостачання своїх домогосподарств та 29 сімей отримали кредит на розвиток власного сільського подвір'я (на придбання 50 дійних корів). Останній напрямок кредитування у 2018 році користувався найменшим попитом.

Також у рамках Програми введено в експлуатацію 41-квартирний житловий будинок в м.Берислав загальною вартістю 12,9 млн грн.

У минулому році пільговими кредитами скористалися:

– 37 фахівців сфери охорони здоров'я і освіти;

– більше 20 учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб;

– 146 молодих сімей;

– 22 багатодітні родини, які отримали безвідсоткові кредити;

– понад 100 працівників інших бюджетних установ та агропромислового комплексу.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон