В Генічеській мистецькій школі відбувся благодійний вечір

Вечір, присвячений одному з найчуттєвіших жанрів музики – романсу відбувся у залі Генічеської мистецької школи.Він проходив під егідою благодійної акції «Подаруй дитині життя».

Під час концерту кожен бажаючий міг зробити свій внесок в придбання дорогих ліків для восьмирічного генічаніна Олексія Погорільця.

Через тяжку хворобу (адренолейкодистрофія – нейродегенеративне захворювання внаслідок порушення обміну жирних кислот) дитина втрачає зір, пам'ять, рухливість. Тільки ліки здатні підтримувати його життя. Кожен день батьки хлопчика роблять все можливе, щоб хвороба відступила та Олексій, як і його однолітки, почав ходити у школу й продовжив грати на скрипці.

У цей день до Генічеської мистецької школи прийшли люди різного віку й професій, щоб підтримати дитину та його родину і відчути романтику романсу. У залі панувала атмосфера літературно-музичної гостинної. Лунали вірші, музика та розповіді про класичний, циганський й український романси, їх авторів і композиторів. Викладачі та учні Генічеської мистецької школи проживали на сцені за кілька хвилин чиюсь долю, розкривали різні образи і дарували слухачам незабутні емоції.

«Вечір відбувся на одному диханні», – про це говорили слухачі, ділячись своїми враженнями та дякуючи організаторам за особливу атмосферу, яка подарувала кожному з них по-справжньому незабутні хвилини.

Наприкінці вечора матусі Олексія Погорільця були передані усі зібрані кошти (6 тис.200 грн.) з побажанням скорішого одужання її сину. Світлана Погорілець подякувала усім небайдужим людям за підтримку та щирість сердець.

За матеріалами Генічеської районної ради

На вечорі «Поезія романсу» виступили: Тетяна Анатоліївна Захарченко, Єлизавета Григорівна Лебедєва, Анатолій Іванович Супрунов, Валентина Анатоліївна Гак, Тетяна Миколаївна Мартинець, Інна Валеріївна Міжура, Юлія Віталіївна Вольська, Тетяна Анатоліївна Тупік, Еміне Сейтумерівна Зіадінова, Ірина Іванівна Шапірко, Світлана Вікторівна Козачок, Євгеній Олександрович Козачок, Владислав Немитов, Ольга Толчева, Катерина Куцевалова, Анастасія Кривицька. Ведуча – Вікторія Марківна Кальницька.

У вирішенні організаційних питань допомогли: Наталя Олександрівна Толчева, Віталій Геннадійович Гетьман, Ірина Сергіївна Бубкіна, Ольга Юськевич-Краськовська, Вадим Васильчук, Володимир Бокій.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон