Олешківська керівниця шукає довіру громади в судах?

Нагадаємо, що позавчора, 30 січня, на 39-ій позачерговій сесій 25 депутатів Олешківської районної ради, що становить більше 2/3 від загального складу ради, винесли голові Олешківської районної державної адміністрації Олені Кравченко-Скалозуб недовіру.

Однак, вже сьогодні, 1 лютого, до Олешківської районної ради надійшла ухвала Херсонського окружного адміністративного суду від 31 січня 2019 року справа №3П-5/19, якою суддя Василяка Д.К задовольнив заяву голови районної державної адміністрації про забезпечення позову та зупинив дію рішення 39 позачергової сесії Олешківської районної ради сьомого скликання "Про висловлення недовіри голові Олешківської районної державної адміністрації Херсонської області Кравченко-Скалозуб Олені Валентинівні ".

Найбільш цікавим є те, що голова районної ради Павло Потоцький, ознайомившись з матеріалами справи, був дуже здивований тим, що у ній було відсутнє рішення ради, на яке була винесена ухвала. В матеріалах справи наявний лише ПРОЕКТ (!) рішення про висловлення недовіри, завірений працівником неналежного органу.

Тому незрозуміло, як суддя Василяка Д.К., не впевнившись, що таке рішення дійсно існує, зупинив його дію. Яким законодавчим актом передбачена компетенція окружного адміністративного суду розглядати та зупиняти дію ПРОЕКТІВ рішень органів місцевого самоврядування?

Аби знайти відповідь на дане питання, голова районної ради Павло Потоцький вирішив звернутися з апеляційною скаргою до апеляційного суду та вищої ради правосуддя щодо відповідності займаній посаді судді Василяки Д.К.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон