Херсонські дороги чекають ремонту

Як ви гадаєте, коли в нашій країні з'являться хороші дороги? Ну чому ж одразу ніколи? Будьте оптимістами!

Ще 6 років тому фахівці комунального підприємства "Укравтодор" припустили, що вітчизняні водії зможуть насолодитися якісними дорогами років за 85.

Якість херсонських доріг, будемо відвертими, бажає кращого. Дійшло до того, що у соціальних мережах водії попереджають один одного про нові ями та тріщини.

Є і хороші новини. Так, у 2019 році на ремонт доріг у Херсоні планують витратити 10 мільйонів гривень. Щоправда, це буде, здебільшого, латання дірок. А на реанімацію доріг області держава планує направити майже 400 мільйонів гривень субвенції.

Шість років тому "Укравтодор" озвучив, що 170 тисяч км вітчизняних доріг потребують капітального ремонту. Вони відпрацювали свій вік 2-3 рази. А щоб їх «реанімувати» потрібно якихось ... 450 млрд. грн.

Минулого року Кабмін виділив на ремонт українських доріг рекордні 47 млрд гривень, а у 2019 році планують витратити вже 56 мільярдів. Після такого у душі кожного водія починає пробиватись слабенький промінчик надії...

За всі ями, провали і тріщини на трасах і інших дорогах водії платять зі своєї кишені. Як, втім, і за ремонт власного авто, яке постраждало через "убиті" дороги. Так званий дорожній акциз закладений у кожній тонні палива. Тому юристи радять українцям судитися для відшкодування збитку в разі, якщо їх машини постраждали внаслідок незадовільного стану дорожнього покриття.

...Шість років тому тоді ще прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що українські дороги вбивають закони фізики. Бо, на його думку, сніг забивається в тріщини на дорогах, тане, потім знову замерзає і руйнує покриття зсередини. Сподіваємось, що свіжевідремонтовані дороги зможуть пережити і наші зими, і нашу спеку...

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон