У Голій Пристані взялись за дитяче харчування

Для того, аби вихованці місцевих дитячих садочків і шкіл їли якісну та здорову їжу, вирішили створити спеціальну Програму «Дитяче харчування» на 2019 – 2023 роки.

У Голій Пристані працюють 3 дитячі садочки, у яких виховуються 657 дітей. А у 4 школах навчаються 1878 учнів.
Виконавчий комітет міської ради встановив такі тарифи на харчування у садочках:

- ясельні групи – до 19,00 грн;

- садові групи – до 24,00 грн.

А у період літнього санаторного режиму роботи, у розмірі:

- ясельні групи – до 21,60 грн;

- садові групи – до 26,40 грн.

Для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім'ях, дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», дітей, чиї батьки є учасниками бойових дій антитерористичної операції та військовослужбовці, призвані на військову службу по мобілізації, дітей військовослужбовців, загиблих під час проведення АТО, харчування безкоштовне.

У школах тарифи такі:

- до 14 грн усіх учнів 1 - 4 класів;

- до 15,20 грн учнів 5 - 11 класів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; - дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах;дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків та дітей, чиї батьки є учасниками бойових дій антитерористичної операції та військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації; дітей військовослужбовців, загиблих під час проведення АТО.

Задля того, аби діти отримували корисну та якісні їжу, пропонують зробити ремонти харчоблоків у садочках і школах, відремонтувати їдальні та оновити увесь необхідний інвентар. А ще проводити перевірки, у якому стані це все утримується.

Щоправда, у проекті рішення не вказана сума, яка необхідна на всі ці добрі справи.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон