Бути батьком в наш час дуже нелегко...

Під час Другого форуму Реформації, який минулого тижня пройшов в Україні, випадково за обіднім столом ми зустрілисьз американським письменником Грегорі Слейтоном.

Виявляється, Слейтон був послом США на Бермудах. Він є автором бестселера «Be a Better Dad Today: Ten Tools Every Father Needs».

Грегорі розповів нам, що коли він був ще хлопчиком, то дуже тяжко пережив розлучення з батьком, який їх покинув: «В нас був дуже великий гарний будинок, ми були дуже багаті, але при цьому, дуже нещасні. А рядом жила китайська родина. В дуже поганих житлових умовах, дуже бідна, але дуже щаслива. Вони вірили в Бога».

На жаль, приблизно кожна третя дитина в Америці зростає без батька. У своїй книзі "Будь гарним батьком вже сьогодні" Грегорі розкриває важливість батьківства. "Навіть якщо ви виконавчий директор найбільшої в світі корпорації, або сам Президент США, рано чи пізно ви перестанете їм бути.

Але батьківство не закінчується ніколи. Воно насправді лише поглиблюється, наповнюється новим змістом ", - сказав він під час свого виступу на форумі. У своїй книзі Слейтон показує наступні десять принципів батьківства, які повинен знати кожен сім'янин, який вірує:

• Сім'я на першому місці;

• Зміцнюйте подружні стосунки;

• Високі моральні принципи - головна спадщина для ваших дітей;

• Показуйте своїм дітям, як сильно ви їх любите є лідерство слуги;

• Будьте хорошим слухачем;

• Усвідомлюйте свою нужду в Небесного Батька;

• Шукайте приклади батьківства, заслуговують наслідування;

• Боріться за свою сім'ю до кінця;

• Дбайте про свою сім'ю не тільки в матеріальному плані, але і в моральному, емоційному і духовному. "

"Не думаю, що є "чудовий засіб" для вирішення всіх проблем батьківства, - визнає Слейтон. - Бути батьком в наш час дуже нелегко. Але і сьогодні батьки покликані до того, щоб являти дітям любов і ласку "...

Андрій ЯЦЕНКО,
резидент Кабінету Експертів Руху "Всі разом!",
голова ГО "Національний конгрес батьків України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон