Владислав Мангер просить міських депутатів підтримати Центр швидкої допомоги

Аби забезпечити населення міста Херсона своєчасною швидкою медичною допомогою, голова Херсонської обласної ради ініціював звернення до Херсонської міської радиіз проханням долучитися до фінансування КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Відповідні листи вже направлено на ім'я голови постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку та регуляторної політики Херсонської міської ради Руслана Рубана, а також на адресу голови постійної комісії з питань освіти, спорту, культури, медицини, соціального захисту населення, охорони навколишнього середовища та у справах молоді Херсонської міської ради Леоніда Ремиги.

«Просимо Вас, як голову постійної комісії..., відповідно до статті 80 Регламенту Херсонської міської ради від 02 грудня 2015 року №2, винести питання щодо виділення коштів на здійснення видатків на утримання станції екстреної (швидкої) медичної допомоги (Е(Ш)МД) м.Херсона комунального закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради... на найближче пленарне засідання Херсонської міської ради», – йдеться у листах.

Зараз до складу КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» входить 10 станцій екстреної медичної допомоги (Білозерська, Бериславська, Великолепетиська, Голопристанська, Генічеська, Каховська, Новокаховська, Скадовська, Олешківська та станція Е(Ш)МД міста Херсона, які налічують 86 бригад.

Станція Е(Ш)МД м.Херсона є найбільшим структурним підрозділом закладу, її склад налічує 24 бригади, в тому числі 9 лікарських та 15 фельдшерських. Силами виїзного персоналу бригад станції Е(Ш)МД мешканцям міста надається екстрена медична допомога в середньому за 7000 викликів, щодоби обслуговуючи понад 230 викликів. Навантаження на одну бригаду складає 14 викликів.

Понад рік тому роботу КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» взяв під свій контроль голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер. Так, у 2018 році з обласного бюджету на потреби Центру, зарплату співробітникам, закупівлю необхідних медикаментів і обладнання було виділено майже 141 млн гривень. З того часу у «швидких» з'явилися 14 сучасних дефібриляторів, придбаних за рахунок коштів обласного бюджету, а також 2 електрокардіографи з функцією телеметрії.

На ХХ сесії Херсонської обласної ради VII скликання прийнято рішення від 12 жовтня 2018 року №1051 «Про звернення депутатів Херсонської обласної ради VII скликання до голів районних рад, голів міст обласного значення про забезпечення належного функціонування станцій Е(Ш)МД. Зазначеним рішенням Херсонській міській раді було запропоновано у 2019 році передбачити виділення коштів на утримання Центру. Однак Херсонський міський голова листом від 15 листопада 2018 року №8-1123-4/12 одноособово відмовив у сприянні вирішення порушеного питання.

Депутати Херсонської обласної ради сподіваються, що депутатський корпус Херсонської міської ради підтримає це звернення, адже в цьому дуже зацікавлені жителі безпосередньо міста Херсона, на долю яких припадає найбільша кількість викликів бригад швидкої допомоги.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон