В Херсоні псують політичну рекламу

Спостерігачі ОПОРИ в Херсоні зафіксували пошкоджену зовнішню рекламу ще одного кандидата в Президенти - від «Українського об'єднання патріотів– УКРОП» Олександра Шевченка.

Білборди політика з лозунгом «Прибрати порох з нашої оселі» в центрі міста та мікрорайоні «Шуменський» невідомі особи закидали зеленою фарбою.

Як прокоментував голова Херсонської обласної організації УКРОПу Віталій Богданов, по місту пошкоджені таким чином майже всі білборди Олександра Шевченка, але вони ніяких заходів не вживали, адже, за його словами, за встановлення зовнішньої реклами обласна парторганізація не відповідає.

Крім того, на зазначених білбордах відсутні передбачені виборчим законодавством дані про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів, з приводу чого 22 січня спостерігач ОПОРИ звернувся в поліцію.

Варто відмітити, що подібні пошкодження зовнішньої реклами даного кандидата факти були зафіксовані й в інших містах України, а в Києві невідомі зафарбували слово «порох» у гаслі «Прибрати порох з нашої оселі».

Нагадаємо, що 21 січня представниками ОПОРИ в Херсоні були зафіксовані також залиті фарбою білборди кандидата в Президенти від «Об'єднання «Самопоміч» Андрія Садового.

Як прокоментував радник ОПОРИ з юридичних питань Павло Романюк, зазначені діяння щодо агітаційних матеріалів зареєстрованих кандидатів можуть кваліфікуватись відповідно до ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України як перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, що поєднані з пошкодженням майна.

За умови вчинення аналогічних дій щодо рекламної продукції незареєстрованих кандидатів, власники пошкоджених рекламних конструкцій можуть звернутися до поліції з метою виявлення та притягнення до відповідальності правопорушників, а також в подальшому в судовому порядку стягнути з винних осіб завдані майну збитки.
За коментарями звертайтеся:

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон