Співаковський про херсонський театр для особливих акторів

Сьогодні, 23 січня народний депутат України Олександр Співаковський побував у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці на прем'єрі в особливому театрі та поділився своїми враженнями:

...По-перше, вистава відбувалася у Херсонській обласній бібліотеці, що само по собі не звично. А по-друге, ролі у ній грали діти, але — особливі діти. Виявляється, ще минулої осені при «Гончарівці» стартував новий креативний проект - Театр для особливих акторів.

Він поки що є першим і єдиним в Україні інклюзивним театром при бібліотеці. Тому безмежно вдячний творчому натхненнику та керівнику цього проекту, в.о. генерального директора обласної наукової бібліотеки Надії Коротун за запрошення на прем'єру, завдяки чому зрештою дізнався про цей унікальний соціально важливий проект.


Окрім того, що він руйнує стереотипи щодо місця сучасної бібліотеки у суспільстві, такий незвичний театр привертає увагу громади до проблем реалізації людей з особливими потребами. А це надзвичайної ваги місія, тим більше, що в даному випадку йдеться про дітей.

Адже проблеми соціалізації дітей з особливим потребами залишаються актуальними для нашого суспільства. Майже два роки тому Україна зробила потужний крок в забезпеченні рівного доступу таких дітей до освіти, прийнявши відповідний закон.


Надзвичайно багато робить в цьому напрямку Благодійний фонд Порошенка на чолі з першою леді. Проте маємо визнати, що, на відміну від європейців, інклюзія поки що не стала частиною нашого світогляду. Але вірю: ми на шляху до цього...

Тому можна лише вітати подібні проекти, які спрямовані на облаштування особливих дітей в соціокультурному просторі, на розкриття їх вроджених талантів і здібностей. А в тому, що особливі актори надзвичайно талановиті, глядачі могли переконатися сьогодні на прем'єрі чудової вистави про дивовижні пригоди Книжкової Феї у бібліотеці.


Та справжню розраду серцю отримав від тієї щирої радості і задоволення від гри, яку бачив на обличчях маленьких акторів. Було класно!", - поділився враженнями Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон