Владислав Мангер: Ми серйозно відносимось до питання боротьби з онкологією

Щoрoку страшний діагноз «онкозахворювання» виявляють в понад 4 тисячі людей на території Херсонської області.

Сьогодні на обліку Херcoнcькoгo обласного онкологічного диcпанcеру перебуває майже 29 тисяч хворих. Ситуація кричуща і вимагає кардинального вирішення! Поодинокі заходи та пілотні проекти не в змозі подолати загальну біду херсонського населення.

У зв'язку з цим, Херсонською обласною радою, за поданням заступника голови – депутата облради Оксани Рукавішнікової, ініційовано створення регіональної програми боротьби з онкологічними захворюваннями.

«У депутатів нашої каденції на першому місці – здоров'я людини. Тому ми серйозно відносимось до питання боротьби з однією із найстрашніших хвороб у світі – раком. Ми зобов'язалась створити повноцінний центр по діагностиці, лікуванню онкозахворювань та реабілітації людей.

Не потрібно шукати причини, через які ми не зможемо це зробити. Потрібно шукати можливості для того, щоб реалізувати цю ідею. І покроково ми рухаємось у цьому напрямку», – зазначає голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Програма має на меті підвищити ефективність здійснення заходів із профілактики, раннього виявлення онкопатології, рівня надання медичної допомоги хворим зі злоякісними новоутвореннями, забезпечення умов для подовження та підвищення якості життя таких пацієнтів.

Про головні аспекти впровадження Програми говорили вчора очільники області – голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, взявши за основу концепцію, розроблену Департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації спільно з провідними лікарями-онкологами та депутатами облради.

У ході обговорення, в першу чергу, було акцентовано увагу на вдосконаленні системи первинної та вторинної профілактики онкологічних захворювань, особливо це стосується жителів віддалених населених пунктів області, серед яких онкологи виявляють найбільше випадків запущеної хвороби, що вже не піддається лікуванню.

«Щодо вдосконалення методів діагностики та спеціального лікування онкохворих, то можемо з гордістю констатувати: нам вдалося виконати найглобальніше і найдорожче завдання – придбати лінійний прискорювач. Завдяки йому тепер в області можна здійснювати точне планування зони опромінення, підводити виcoку дoзу і при цьому уникати негативного впливу на здoрoві ділянки. Лікування можна здійснювати для всіх лoкалізацій раку. Інноваційний пристрій дозволяє безпечно лікувати і дітей», – відзначив Владислав МАНГЕР.

За матеріалами Херсонської обласної ради

P.S. Детально ознайомившись із запропонованою концепцією, керівники області погодились з тим, що Програма вимагає певного доопрацювання. Не виняток, що правки вноситимуться і під час засідань постійних депутатських комісій обласної ради.

А тому остаточний варіант Регіональної програми боротьби з онкологічними захворюваннями можна буде побачити на засіданні чергової сесії Херсонської обласної ради, яку Владислав Мангер скликає на 8 лютого 2019 року.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон