Андрій Гордєєв: «Ми поставили задачу змінити систему освіти»

На цьому наголосив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв в ефірі телеканалу «ВТВ+», присвяченому підсумкам 2018 року.

Голова облдержадміністрації наголосив, що треба йти в ногу з часом та орієнтуватися на європейські технології: «Ринок праці змінюється, змінюється і заробітна плата. Питання в тому, де брати фахівців. Пам'ятаю, у нас був місячник промисловості. Я їздив по промисловим підприємствам, і з собою брав кілька автобусів зі студентами профільних ПТУ. Діти дивилися на застаріле обладнання. Вразило, що навчаючись у професійно-технічних училищах, вони побачили обладнання вперше зі мною. Тому ми поставили задачу змінити систему освіти».

Йдеться про запровадження елементів дуальної форми навчання: 50% занять проходять в аудиторії, а інші 50% - на виробництвах, де студенти здобувають практичні навички.

«Процес євроінтеграції дає можливість збувати українську продукцію за європейськими цінами, валютою. Але не буває так, що технології в Німеччині, а в нас тільки сировина (як продукт, так і робочий ресурс). Тому ми боремося за те, щоб іноземні компанії розміщували у нас свої потужності», - пояснив Андрій Гордєєв.

Наприклад, завдяки реалізації інвестиційних проектів у Херсонській області вже створено 700 робочих місць. Така ж кількість людей раніше була вимушена їздити на кримський завод «Титан», а тепер може працювати вдома.

Крім того, в області реалізується програма «Людський капітал», яка дає можливість дітям із сільської місцевості безкоштовно здобувати вищу освіту й у подальшому працевлаштовуватися.

В деяких університетах області розширили перелік спеціальностей. Так, у Херсонському державному університеті відкрито медичний факультет, а в Херсонському державному аграрному університеті – спеціальність «Архітектура та містобудування».

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон