Андрій Гордєєв привітав херсонців з Днем Соборності

Дорогі земляки! Щиро вітаю вас з Днем Соборності України та 100-річчям проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, - звернувся до жителів Херсонщини голова ХОДА Андрій Гордєєв.

- Акт Злуки УНР і ЗУНР та прийняття IV Універсалу Центральної Ради, яким проголошено незалежність Української Народної Республіки, є історичними подіями, що стали фундаментом для побудови нашої сучасної держави.

Ці події символізують єднання українського народу на своїй землі. У складні історичні часи наші предки заявили на весь світ, що Україна – неподільна, а її народ – непохитний у намірі жити в межах однієї держави.

Разом з тим, возз'єднання розірваних на шматки частин українських земель тоді є особливо символічним для сьогодення.
Нині наші військові вкотре захищають державні кордони від зовнішнього агресора, протистоять ворогові та відстоюють соборність і самостійність України.

Тож цінуймо нашу незалежність заради майбутніх поколінь та пам'ятаймо про полеглих Героїв, які віддали своє життя за Батьківщину! Бажаю всім міцного здоров'я, щастя, миру і взаєморозуміння!, - побажав Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон