У Херсоні покращать ситуацію з транспортом?

Наприкінці минулого року Херсонська міська рада розпочала співпрацювати з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Він мав надати місту кредит на 10 млн євро для закупівлі 50 нових тролейбусів. Сьогодні цю тему порушили на постійній депутатській комісії міської ради з питань ЖКГ.

«Якщо депутати проголосують на сесії за дане питання, то місто може отримати 50 нових тролейбусів до кінця цього року. Наразі проект проходить перевірку в антимонопольному комітеті та Міністерстві фінансів», - зазначив перший заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков.

Також зі слів Козакова, будуть залучені експерти, які рекомендуватимуть алгоритм дій для покращення транспортної сфери у Херсоні.

Це може бути проведення нових мереж, реконструкція старих або закупка автономних тролейбусів, які їздитимуть до 35 кілометрів без підключення до мережі електропостачання. Також у майбутньому у Херсоні планується впровадження системи електронного білета, яка дасть можливість прорахувати реальний пасажиропотік.

Члени комісії одноголосно підтримали винесення питання на позачергову сесію Херсонської міської ради, які відбудеться 18 січня.

Антон КОСТЮК
"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон