Херсонці підтримали українських політв’язнів

Сьогодні, 12 січня на площі Свободи у Херсоні відбувся мітинг на підтримку незаконно затриманих і засуджених окупаційною владою РФ українських громадян.

Учасники зібрання вимагали звільнення Едем Бекірова, кримськотатарського активіста, жителя Генічеського району Херсонської області, громадянина України, незаконно заарештованого на адміністративній межі з Кримом у грудні минулого року.

Він є чоловіком Гульнари Бекірової, заступника голови Генічеської райдержадміністрації. І саме через активну проукраїнську позицію Гульнари Бекірової окупанти вирішили помститися їй, захопивши її чоловіка!

Едем Бекіров тяжко хворіє. Нещодавно він переніс тяжку операцію на серці, інвалід першої групи, (не має однієї ноги). Коли його затримали окупанти, то йому було відмовлено в прийомі необхідних ліків, майже добу не годували.

Тільки на 17-й день, через погіршення стану здоров'я ув'язненого, його направили на огляд у лікарню ім. Семашко, м. Сімферополя. На разі, Едем Бікоров знаходиться в кримському СІЗО, робить перев'язки власноруч. Стан його здоров'я погіршується з кожним днем.

Під час мітингу слова підтримки на адресу Едема Бекірова та всіх українських політичних утриманців висловили представники національних меншин Херсона. Зокрема, Наталя Бімбірайте, голова правління Херсонської міської громадської організації «Культурний центр Україна – Литва», зачитала звернення членів Ради національних меншин та корінних народів України, яка діє при ХОДА до міжнародних організацій, посольств, консульств.

Херсонці впевнені, що окупаційна влада, яка вчиняє страшні злочини по відношенню до безневинних людей, обов'язково буде покарана за свої незаконні дії.

Андрій ГОРДЄЄВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон