Херсонський Меджліс збирає мітинг

Завтра, 12 січня о 11-00 годині, на пл. Свободи у Херсоні відбудеться мітинг на підтримку незаконно затриманих та засуджених українських громадян окупаційною владою РФ.

З 2014 року, з першого дня окупації Криму, кримські татари та українці безпідставно звинувачуються окупаційною владою Криму в надуманих кримінальних злочинах. За цей час відбулися тисячі обшуків, залякувань та катувань усіх тих, хто не визнає окупацію та принципово вважає себе українцем.

Протягом останніх п'яти років, було вбито, закатовано, не справедливо засуджено і пропали безвісти десятки громадських активістів. Російська окупаційна влада не гидує ні молодими, ні старими, а ні хворими людьми.

12.12.18. на адміністративному кордоні з Кримом, був заарештований кримськотатарський активіст, мешканець Херсонської області, громадянин України Едем Бекиров.

Хворій людині, яка невдовзі перенесла тяжку операцію на серці, інваліду першої групи, (не має однієї ноги) було відмовлено в прийомі необхідних ліків, майже добу його не годували.

Тільки на 17-й день, через погіршення стану здоров'я ув'язненого, його направили на огляд у лікарню ім. Семашко, м. Сімферополя. Про теперішній стан здоров'я нічого не відомо.

Це чергове публічне катування українських громадян не може залишитись без уваги світової громадськості.

Херсонський міський меджліс закликає небайдужих громадян вийти на мітинг підтримки Едема Бекірова та всіх незаконно затриманих українських громадян.

Херсонський міський Меджліс кримськотатарського народу

Довідка: У списку переслідуваних у Росії за політичними мотивами українців міститься близько 100 прізвищ. Україна подала в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) новий міждержавний позов щодо порушення прав українських політв'язнів, яких незаконно утримує Росія. У позові детально описані справи 71 українця, які перебувають в російських в'язницях. В ці цифри не включені 24 військовополонених українських моряка. По цьому випадку Україна подала окремий іск до ЕСПЛ 7.01.19.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон