У Скадовську згадують колишнього мера

Як кажуть у народі "не злим тихим словом" згадують у Скадовську колишнього мера Олександра Яковлєва, який у минулому році був відсторонений від посади за корупційні діяння...

Але й досі жителі та гості Скадовська пам'ятають амбітні плани екс-мера, який хотів увійти в історію міста грандіозною реконструкцією візитної картки курорту - приморської набережної, яку почав перебудовувати ще на початку 2017 року...

Але будівництво явно затягнулося і у розпал курортного сезону 2017 набережна Скадовська виглядала як занедбаний будівельний майданчик, якість робіт на якому вже тоді викликала сумнів...

«Як можна починати будівництво без проекту, геодезії, експертизи? Законодавець не дарма передбачив подібний порядок початку будівництва. І ось результат. Але це не задній двір приватного будинку і не пісочниця. Це ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПЛЯЖ КУРОРТУ ДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ !!! І гроші платників податків ... »,- обурювався тоді заступник голови Скадовської РДА Сергій Павленко.

Будівництво на набережній Скадовська, "с гріхом навпіл", завершили. Але, як виявилося - все ж таки "з гріхом"... як виявилося вже після відсторонення "мера - реконструктора" від посади.

Про архітектурну цілісність проекту говорити складно, будівельні роботи проведено без проекту, кошторисна документація не має належної експертизи, як наслідок: вже просівша місцями дороговартісна гранітна плитка.

Погано спроектований відвід ливневих вод, що при більш-менш значних опадах створює штучне озеро біля міського фонтану, яке змушені вручну прибирати працівники КП "Очисні споруди".

Про вартісну реконструкцію говорять цифри: улаштування парапету — 167.3 тис. грн., улаштування глядацьких трибун та придбання сидінь на центральному пляжі — 278,0 тис. грн., реконструкція пішохідної зони центральної набережної — 1231.5 тис грн., - повідомляють у Скадовській міській раді.

Сьогодні вигляд новобудова, зроблена задорого - нашвидкуруч, має досить неприглядний. Минув лише рік, а недоліки вже проглядаються неозброєним оком. А попереду ще не один курортний сезон...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон