Кар’єрні радники розпочали роботу в Херсонській обласній службі зайнятості

З 1 січня 2019 року в Україні вступив в дію Новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних громадян, який вніс суттєві зміни.

Ним передбачається поглиблений індивідуальний супровід безробітних, з цією метою в службі зайнятості розпочав роботу інститут кар'єрного радника.

Відтепер у всіх міськрайонних та міському центрах зайнятості, філіях Херсонського обласного центру зайнятості працюють спеціальні радники, які у індивідуальному режимі допомагають людям з пошуком роботи.

«Кар'єрний радник – це особистий помічник, який допоможе безробітному подолати певні перешкоди, що стоять на шляху до працевлаштування. Це співробітник центру зайнятості, при цьому штатна кількість працівників залишається незмінною, - пояснив директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов. – Адже в сучасних умовах виникає потреба розширення спектру послуг для клієнтів служби з урахуванням індивідуальних потреб, їх рівня професіоналізму, ступеня трудової мотивації та мобільності».

Саме кар'єрний радник буде узагальнювати майже всю інформацію стосовно безробітної особи як з питань підбору роботи, так і у питанні можливості формування та розвитку нових професійних навичок і компетентностей, що користуються попитом на ринку праці. Це дасть змогу більш оперативно отримувати інформацію про особу та розробляти стратегії щодо її працевлаштування.

Додатково: Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу затверджено Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу» від 19 вересня 2018 року № 792.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон