У Шуменському мікрорайоні Херсона відбулось Різдвяне свято

Прихожани храму Святої Тройці Херсона відзначили Різдво Христове та історичну подію в житті України – отримання Томосу.

У Шуменському мікрорайоні зібрались віряни, щоб разом зі священиками храму Святої Трійці відсвяткувати народження Спасителя та порадіти тому, що відтепер наша держава є духовно незалежною.

«У світі є 15 помісних православних церков. Українська – п'ятнадцята, незалежна від Москви, від держави, незалежна у своєму управлінні», – сказав настоятель храму Святої Тройці, протоієрей Євген Сидоренко.

Привітали жителів Шуменського мікрорайну зі святом і голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, і народний депутат України Олександр Співаковський.


«Українська православна церква має об'єднати людей, цінністю для яких є Закон Божий і незалежність держави. 27 років незалежності показали, що без духовної єдності, духовної незалежності, зробити щось дуже складно. Ми отримали не просто Томос, не просто грамоту, а – незалежність нашої України», – сказав у зверненні Олександр Співаковський.

На великі християнські свята громада храму Святої Тройці влаштовує масові заходи для дітей та дорослих, проводить благодійні акції.

І цього року на свято Різдва Христового херсонці могли доєднатись до дійства, яке вела Тетяна Князєва, почути українські колядки у виконанні народного хору Херсонського училища культури під керівництвом Михайла Варгуна, переможниці Чорноморських Ігор Єлізавети Волощенко та інших учасників.

"Український Південь"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон