Нові правила для херсонських безробітних

Ледь не на кожному кроці в Херсоні можна зустріти маленькі оголошення про роботу. То для пенсіонерів МВС, то для студентів, то просто для порядної людини.

Щоправда, такі пропозиції, найчастіше, виявляються лише «красивою обгорткою». Бо людям пропонують або мережевий маркетинг, або просто проводять якісь лекції. І херсонцям нічого не лишається, як залишатись клієнтами центру зайнятості. До речі, з 1 січня 2019 року в Україні набуває чинності новий порядок реєстрації та перереєстрації безробітних.

За новими правилами, безробітних будуть оцінювати, щоб з'ясувати, наскільки вони вмотивовані до праці. Також буде оцінюватися можливість працевлаштування конкретної людини.

Крім того, впроваджується інститут кар'єрного радника. Спеціаліст буде допомагати безробітному шукати роботу і планувати кар'єру. Радник на основі оцінки безробітного допоможе скласти індивідуальний план з працевлаштування.

Окрім цього, з першого дня нового року збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю.

Мінімальний розмір допомоги для осіб, яким призначаються виплати з урахуванням страхового стажу та заробітної плати з 1440 гривень буде збільшено до 1630 гривень. Тим, кому виплати призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати - з 544 гривень до 610 гривень.

Виплата допомоги може тривати не більше 360 днів протягом двох років.

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон