Греки Херсона розпочинають новорічні святкування

Херсонські греки зустрілися напередодні новорічних та різдвяних свят, щоб привітати один одного, обмінятися думками, подарунками, послухати музику, провести рік, що минає у теплій, веселій, дружній компанії.

Голова Херсонського міського товариства греків «Еллада» Звездина Сарібекова відзначила, що такі зустрічі є сталою традицією громади. Греки Херсону оптимістично дивляться у майбутнє.

В 2018 р. до лав товариства влилася молодь, яка добре розуміється новогрецькою. А для тих, хто хоче вивчати або вдосконалювати її при ЗОШ №16 щосуботи працюють курси. В найближчій перспективі херсонські греки планують приділяти більше уваги хореографічній практиці.

В ресторані «Моцарт», який виявився дуже комфортним майданчиком відбулася дегустація традиційного обрядового новорічного пирога – Васілопіто із чарівною монетою, який власноруч приготувала Звездина Сарібекова.

Для греків Херсону звучала «Музика для душі». Так називається сімейний дует чудових музикантів, викладачів Петра (класична гітара; Херсонське музичне училище) та Наталії Юхи (домра; Школа мистецтв №1 м.Херсона).

Музиканти грали музику Ж.Б.Люллі, Астора Пьяцолли. А запальний грецький танок сиртакі у їх виконанні додав зустрічі вогню та веселощів, адже греки тільки ж почули перші звуки сиртакі так одразу ж пустилися в танець.

На святковій зустрічі також звучала вишукана піаністична музика Е.Гріга та П.Чайковського. Її грали Софія Рибка (клас викладача Л.Хазової; ДМШ №3) та Дар'я Бянова (клас викладача Г.Солгутовської; ДМШ №4).

Херсонські греки бажають херсонцям в Новому році благополуччя, мирного розвитку, душевних та веселих Різдвяних свят!

Георгій БЯНОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон