У Херсонському держуніверситеті готують благодійні акції до Дня Святого Миколая

Сьогодні, 14 грудня у Херсонському державному університеті відбувся брифінг з метою ознайомлення громадськості з благодійною діяльністю вишу,серед яких - організація та проведення благодійних творчих проектів до дня Святого Миколая.

На заході були присутні: народний депутат України Олександр Співаковський, проректор з міжнародних зв'язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова, проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов, декан факультету культури і мистецтв Микола Левченко, завідувач кафедри культурології Лідія Лимаренко, настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Української Православної Церкви Київського патріархату Протоієрей Ігор Семеніхін, заступник голови фонду громади Херсона «Захист» Ольга Загрибельна, студенти-учасники проекту, представники ЗМІ.

Розпочинаючи брифінг народний депутат Олександр Співаковський зазначив, що ця благодійна акція до Дня Святого Миколая, яку Херсонський державний університет проводить спільно з Українською Православною Церквою Київського патріархату і колективом Херсонського академічного обласного театру ляльок, уже давно став очікуваною подією для маленьких херсонців. Вона відбувається вже 15 років поспіль.

Щоразу – це показ нової інтермедії та вистави для особливої малечі – дітей військовослужбовців та учасників АТО, дітей-сиріт, інвалідів та малозабезпечених сімей. У заходах задіяні студенти II та III курсів факультету культури і мистецтв спеціальності «Культурологія», спеціалізації «Організація культурно-дозвіллєвої діяльності».

Маленькі глядачі отримують від казкового театрального дійства безліч позитивних вражень, а студенти – можливість продемонструвати свій професійний рівень акторської майстерності, сценічного мовлення та режисури.

Також у ході брифінгу Олександр Співаковський зазначив, що ця благодійна акція була б неможлива без допомоги декана факультету культури і мистецтв Миколи Левченка та керівника Херсонського академічного обласного театру ляльок Віктора Гаврилюка:

«Мета цього унікального благодійного проекту – подарувати любов і тепло наших сердець тим, кому це насправді потрібно: дітям-сиротам, напівсиротам, дітям військовослужбовців та учасників АТО, маленьким переселенцям з тимчасово окупованого Криму та Сходу України.

І ми, разом з молоддю, в рамках цієї благодійної акції стаємо своєрідними помічниками Святого Миколая. І закликаємо усіх херсонців долучитися до неї, аби жодна дитина у ці святкові дні не залишилася без уваги», – зазначив Олександр Співаковський.

Тож, цього року учасники благодійного проекту порадують маленьких глядачів виставою «Дзеркало душі» та ігровою програмою «Чарівний годинник Святого Миколая», яка триватиме протягом двох днів – 18 та 19 грудня.

За матеріалами Прес-центра ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон