Скільки набрала балів Херсонська міська рада у рейтингу прозорості?

Херсонська міська рада у рейтингу «Прозорість і доброчесність публічного сектору», що проводив Центр політичних студій та аналітики «Ейдос»набрала 64,1 бала та зайняла 12 місце.

Очолили рейтинг Сумська та Луцька міські ради. Найменшу кількість балів набрали Одеса, Харків та Кропивницький.

Дослідження проводилось з серпня по листопад. Під вибірку потрапило 24 міські ради обласних центрів. Ґрунтувався моніторинг на «Методології оцінки рівня забезпечення доступу до публічної інформації суб'єктами владних повноважень», яка у 2016 році була розроблена громадськими експертами спільно з представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, на який покладено функцію контролю за дотримання «права знати».

Відповідна методологія має три розділи:

- Імплементація необхідних норм для забезпечення доступу до публічної інформації в офіційних документах, якими керуються в своїй роботі органи влади;

- Забезпечення доступу до публічної інформації у відповідь на інформаційні запити;

- Забезпечення доступу до публічної інформації, шляхом оприлюднення на офіційних сайтах.

Дослідження здійснювались в рамках проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії впродовж 2015-2018 рр.

Херсонська міська рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон