Подарунок заповідника стане розрадою для онкохворих на Херсонщині

Незвичайний подарунок до зимових свят зробив обласному онкодиспансеру Херсона трудовий колектив Асканії-Нова.

З розплідника при своєму дендропарку заповідник виділив лікувальному закладу майже шістдесят саджанців екзотичних дерев та чагарників. Медики такому подарунку дуже зраділи, він прийшовся до двору у буквальному розумінні слова.

«Онкодиспансер нещодавно переїхав до нової будівлі, тож на його подвір'ї була тільки гола земля. Тепер створюємо тут міні-сквер із затишними зонами відпочинку для наших пацієнтів. Деревця висаджують самі співробітники стаціонару за сприяння студентів Херсонського державного агроуніверситету. Сподіваюся, спільними зусиллями ми перетворимо ділянку на справжню оазу. А вона стане розрадою для людей, які борються з важкою хворобою», — зазначила головний лікар онкодиспансеру Ірина Сокур.

Втім, співробітництво медзакладу й заповідника самою лише передачею саджанців не обмежується. Нині в диспансері готують виставку з творчого доробку директора заповідника, знаного фотохудожника Віктора Гавриленка.

Для його світлин рідкісних рослин і тварин уже приготували місце у картинній галереї диспансеру, яку тут називають «Галереєю життя», маючи на увазі цілющий вплив мистецтва на хворих.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон