Херсонська бібліотека ділиться досвідом

Динамічний гуманітарний розвиток країни неможливий без сучасної бібліотеки. Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара– могутній інформаційний центр Херсонщини. Це сучасна публічна бібліотека, яка об'єднує місцеву громаду, забезпечує інтелектуальні й культурні потреби відвідувачів відповідно до вимог сучасного суспільства.

Нещодавно за досвідом роботи до Гончарівки приїздили представники Миколаївщини – сільський голова с. Мішково-Погорілове Вітовського району Андрій Ботанін, провідний методист КУ «Вітовська централізована бібліотечна система» Олена Згадова та провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної бібліотеки Катерина Єгорова-Гоманюк.

Фахівці херсонської бібліотеки радо поділились з гостями своїм досвідом. Їх цікавило багато питань: розвиток та надання послуг користувачам, координація діяльності бібліотеки з іншими організаціями та установами, наші інновації та проектна діяльність, робота окремих підрозділів, наприклад, відділу абонементу та Центру для користувачів з особливими потребами. Тем безліч, і є, про що розказати.

Наша книгозбірня обладнана новітніми технологіями; має багаті ресурси для навчання, саморозвитку, дозвілля, відпочинку; комфортні зали; вільний доступ до Інтернет; бібліотека надає безліч сучасних послуг; має різноманітні клубні об'єднання, унікальний навчальний простір Maker Space...

Останній надає можливість поринути у творчі заняття, яких не навчають у стандартній освіті: моделювання, шиття, створення різних винаходів, розвиток навичок справжнього митця. Тут можна скористатись унікальним специфічним обладнанням і навчитись експериментувати та генерувати інноваційні ідеї.

За матеріалами Херсонської обласної ради

P.S. До речі, Андрій Ботанін – член Херсонського обласного бібліотечного товариства. Нам дуже приємно, що він приєднався до лав меценатів херсонської книгозбірні.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон