У Херсонському державному університеті відбулася презентація патріотичного проекту

Зміцнення обороноздатності країни відбувається не лише через підвищення боєздатності армії, забезпечення військових новими танками та гарматами, - переконаний народний депутат України Олександр Співаковський:

- Найпершим рубежем нашої обороноздатності насправді є відчуття народом власної ідентичності, патріотизм його громадян.

Тому можна тільки вітати нову ініціативу Міністерства інформаційної політики України — запровадження масштабного освітнього проекту «Бранці Кремля», спрямованого на національно-патріотичне виховання молоді.

А найбільше — те, що до участі в ньому було залучено Героя України, людину-легенду Володимира Жемчугова. Зі своїм освітнім проектом представники МІП вже побували у вишах Тернополя, Києва, Одеси.

І от сьогодні презентація «Бранців Кремля» відбулася у Херсонському державному університеті.

Перед початком заходу я мав нетривалу, але дуже змістовну для себе бесіду з нашими гостями - представником Міністерства інформполітики України Олександром Кантуром, координатором проекту Оленою Жемчуговою та самим Володимиром Павловичем Жемчуговим, який наразі є радником МІП.

Скажу відверто: вражений, що пройшовши через дуже важкі випробування, пан Володимир знайшов у собі сили і натхнення стати спікером цього важливого проекту. Як він сам пояснив: будучи очевидцем і безпосереднім учасником подій на Сході України, він відчув в собі гостру потребу дати молоді правильні меседжі щодо того, як і чому все це сталося.

Найбільше, сказав він, боюся людської байдужості, особливо у молодих.

Не можу із ним не погодитися в цьому, тому що також вважаю: за певних обставин саме наші інертність і байдужість стають посібниками зла.

Студентська молодь дійсно є найбільш активною частиною суспільства, і в той же час, в силу свого віку, вона є дуже вразливою з точки зору різних фейків та маніпуляцій свідомістю. Єдиною зброєю проти цього може бути лише правда.

Тому сподіваюсь, зустріч з Героєм України, взірцем палкого патріотизму та самопожертви Володимиром Жемчуговим дала нашим студентам чималу поживу для роздумів. Адже чотири роки тому, коли лише починалася російська агресія на Донбасі та окупація Криму, вони були ще підлітками.

Тож сьогоднішня розповідь учасника українського спротиву стала для більшості з них справжнім одкровенням. У будь-якому разі, для молодої людини, яка мислить і аналізує, зустрічі з легендарними особистостями, як правило, стають тією реперною точкою, яка змінює її власну траєкторію розвитку. І завжди — на краще, - переконаний Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон